شرط نپرداختن نفقه زن در عقد دائم
وکیل در مشهد
تیم تخصصی مشاوره و وکالت
به موجب مادۀ 1106 قانون مدنی، نفقۀ زوجه در نکاح دائم بر عهدۀ شوهر است. مشهور فقها و حقوقدانان، مستندات چنین الزامی را «امری بودن قانون نفقه» برشمردهاند. در نتیجه، اشتراط اسقاط نفقه در نکاح دائم را شرط باط می دانند. هرچند طرفداران بطلان چنین شرطی در سرانجامِ عقد مشروط به عدم نفقه، اختلاف نظر دیگری دارند و برخی قائل به بطلان عقد (شرط مبطل) و بیشتر آنها طرفدار عدم بطلان عقدند (شرط باطل غیر مبطل).
مثلا مرد و زنی قصد ازدواج با هم را دارند و می دانند به موجب عقد، نفقه ی زن به عهده ی مرد می شود ولی با این حال به خاطر درآمد کم مرد و شاغل بودن زن، شرط می کنند که مرد نفقه ندهد و زن خودش مخارجش را تأمین کند و مرد در مواقع ضروری و احیاناً از دست دادن شغل زن، مخارج زن را تأمین کند. آیا این عقد صحیح است؟ و شرط لازم الاجرا است یا خیر؟ چنین شرطی در عقد، جایز و عمل به آن لازم است.
فقها و حقوقدانان نظرات مختلفی دارند اکثریت قائل به بطلان شرط هستند .شماره وکیل در مشهد 09155003417
شرط وکالت در طلاق
از نظر وکیل نفقه شرط نپرداختن نفقه با محقق شدن شرط وکالت در طلاق فرق دارد یکی از مواردی که زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و به استناد آن و با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد همین نپرداختن نفقه یا ندادن نفقه است. در این موارد زن می تواند علاوه بر دستیابی به طلاق، مهریه را هم وصول نماید و با عبارت دیگر طلاق با مهریه باشد.
در سند ازذواج شرط نپرداختن نفقه به مدت ۶ ماه و عدم امکان الزام او قرار داده شده است که با توجه به آن اگر مردی حداقل ۶ ماه نفقه پرداخت نکند و رای دادگاه در خصوص پرداخت نفقه را هم اجرا نکند زن می تواند تقاضای طلاق کند.