قانونگذار نیز برای جلوگیری از ضایع شدن حق کسی که نتوانسته در فرآیند دادرسی شرکت کند ، امکان واخواهی از این حکم غیابی را پیش بینی کرده است . در این مقاله به اینکه واخواهی به چه معناست و واخواهی چگونه انجام می شود خواهیم پرداخت. در برخی موارد طرفین امکان حضور در دادگاه یا ارسال لایحه به دادگاه را ندارند . بدلیل اینکه فرایند رسیدگی به دعوا تعطیل پذیر نیست، دادگاه باید به موضوع رسیدگی کرده و حکم صادر کند . به چنین حکمی، حکم غیابی گفته می شود . و استفاده از یک وکیل خوب در مشهد جهت واخواهی توصیه میگردد.
وکیل واخواهی
سؤال: در مواردی که وکیل محکومعلیه به دادگاه مراجعه و با مطالعه پرونده از مفاد رأی مطلع شود، آیا میتوان تاریخ مراجعه وکیل را تاریخ ابلاغ واقعی محسوب و آن را مبنای آغاز مهلت واخواهی دانست؟
نظریه شماره ۳۶۵۵/۷ مورخ ۷/۶/۱۳۸۴
با توجه به اینکه وفق ماده ۳۰۶ از قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ابتدای مهلت واخواهی تاریخ ابلاغ واقعی به محکوم علیه تعیین گردیده است
و منظور از ابلاغ واقعی، ابلاغ به شخص مخاطب است به نحوی که از مفاد رأی مطلع گردد،
مراجعه وکیل محکوم علیه و مطالعه پرونده اگر چه نتیجه آن اطلاع محکوم علیه از صدور حکم غیابی میباشد،
اما جای ابلاغ واقعی را نمیگیرد و نمیتوان تاریخ مراجعه وکیل را تاریخ ابلاغ واقعی دانسته و آن را مبنای آغاز مهلت واخواهی تلقی نمود.
مضافاً به اینکه، صرف مطالعه پرونده توسط وکیل خوانده موجب احراز ابلاغ واقعی به موکل نمیباشد و دخالت وکیل به عنوان مطالعه پرونده نیز مستلزم دخالت وی در امر دادرسی نیست، بنا به مراتب در فرض استعلام مهلت واخواهی از زمانی آغاز میشود که دادنامه یا اجرائیه به شخص محکوم علیه و به ترتیبی که در ماده ۶۸ همان قانون مقرر گردیده ابلاغ شده باشد. واخواهی
مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری در مشهد
وکیل در مشهد
«مراجعه وکیل محکومعلیه به دادگاه و مطالعه پرونده جای ابلاغ واقعی را نمیگیرد و نمیتوان تاریخ مراجعه وکیل را تاریخ ابلاغ واقعی دانست و آن را مبنای آغاز مهلت واخواهی تلقی نمود.»